zaterdag 4 juli 2015

Crumble


Vandaag is het weer tijd voor een lekker recept!
Met dit warme weer is het heerlijk om crumble te maken omdat je het lekker samen met vanille ijs op kan eten.

Wat heb je nodig:
- 4 Appels, geschild, zonder klokhuis.
- 2 handen vol met bramen
- 100 gram bloem
- 4 eetlepels suiker
-50 gram boter
- vanille vla (zelf een beetje gokken hoeveel erin moet)

Hoe je deze heerlijke crumble maakt:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de appels in kleine blokjes en doe deze in een ovenschaal samen met de vanille vla.
Pureer de bramen en doe deze ook in de ovenschaal en mix ze met de appels en de vanille vla.
De bramen zorgen voor een lekker zuurtje in de crumble!
Doe de bloem in een kom en meng de bloem met de suiker en de boter en snijd er met twee messen doorheen.
Meng het deeg met je handen tot kruimels.
Verdeel de kruimels over de appels en de bramen en zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de crumble ongeveer 20 minuten tot de bovenkant bruin is.

De crumble is enorm makkelijk te maken en er kan eigenlijk weinig mis gaan.
Natuurlijk zou je ook andere soorten fruit voor de crumble kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld aardbeien.
Ook is crumble met rabarber een echte aanrader!

Geen opmerkingen: